De Wilg… (‘SM’-ervaring op mijn 7e levensjaar)

Nu ik dan uiteindelijk bezig ben mijn jarenlange SM-geaardheid in de praktijk te brengen en met anderen te delen moet ik steeds terug denken aan hoe het allemaal ooit echt begonnen is…
De eerste duidelijke SM-gebeurtenissen speelden zich al af toen ik nog maar zeven/acht jaar oud was. Het draaide allemaal rond een Wilgenboom die eind jaren tachtig al de geest gaf.

De trotse boom van uit mijn kindertijd was langzaamaan steeds verder teruggesnoeid totdat er niet veel meer dan een soort van Knotwilg bleef staan. Daar ben ik nog heel vaak en met een schuin oog kijkend langs gelopen. Daar…die boom…dat was pure emotie !

Al op zevenjarige leeftijd ben ik mij aan de hand van reële gebeurtenissen bewust geworden van mijn sexuele geaardheid.
We speelden cowboytje en indiaantje en het was de van zomer 1971.
Het schieten met speelgoed pistolen was niet echt aan mij besteed en ook dat achter elkaar aan rennen niet zo.
Wanneer het er echter op aan kwam de rollen te verdelen tussen wie zich enerzijds de cowboys mochten noemen en wie de indianen werd ik meteen enthousiast ! Telken male had ik tijdens eerdere verwikkelingen van het spel gezien dat de indianen akelig behandelt werden.
Zo eindigden ze heel vaak vastgebonden tegen een boom en…JAWEL…dat wilde ik ook !

Ik weet dat ik met dit verhaal bij u als lezer een enorme ‘aha-erlebnis’ opwek want tijdens de ontelbare gesprekken die ik tot nu toe voerde met mensen in de BDSM-scene is mij heus wel opgevallen dat deze greep uit mijn geheugen vrijwel naadloos overeenstemt met de herinneringen die velen van u ook hebben…(kom maar op met die reacties!)

Kinderen zijn veelal ongeremd en doen dingen die volwassenen zelfs in het meest gemene SM-spel dat ik tot nu toe mocht aanschouwen niet in hun hoofd halen. Wanneer je dan als kind tegen de boom gezet word door je vriendjes gebeurt dat echt niet zachtzinnig. De touwen worden meedogenloos strak aangehaald en de knopen die aangebracht worden zijn niet bedoeld om snel los te raken.
Het was vaal lichtgroen gekleurd touw op nylonbasis en ik had het eerder die week gevonden in hetzelfde park waar we steeds fijn speelden met z’n allen. Juist dat touw bracht me op het idee alle anderen weer eens te bewegen een uitgebreid wildwestspel te gaan spelen later die week…

Nu stond ik strak tegen de boom.

Natuurlijk weten zelfs de beste cowboys niet meteen zo goed wat ze nu eigenlijk met zo’n gevangen indiaan aan moeten maar daar hielp ik ze dan wel even mee. De hele meute was tenslotte met mij bezig terwijl al die andere indianen nog vrolijk rondliepen zo hield ik ze voor.
Oké…ze hadden een indiaan te pakken maar er waren er nog veel meer ! Ze moesten mij maar laten staan, ik zou tenslotte nergens heen gaan, en gauw achter de overgebleven indianen aan gaan. Opgetogen zag ik ze, en sommigen met wat bedenkingen in hun ogen, vertrekken om de strijd weer op te pakken. Ik bleef alleen achter…

U begrijpt dat dit de crux in mijn verhaal is. Iedereen wenste ik weg om alleen vastgebonden tegen een boom achter te blijven !

Het is de onversneden waarheid die ik u vertel, ik weet het nog zo goed.
Al was het maar omdat al na korte tijd een volwassene mijn zelfgekozen isolement doorbrak. De Wilg was namelijk gelegen op een paar meter van de rij schuurtjes ofwel bergingen die bij de diverse woonhuizen in de buurt hoorden. Een vrouw met een fiets kwam rond het hoekje op weg naar haar schuur, stapte af en zag mij staan.
Met wat verbazing groette ze mij maar liep door om de fiets weg te zetten. Mijn gehele leven lang zal ik dit niet vergeten want door deze ontmoeting keek ik ook meteen zelf in een spiegel. Ik werd mij opeens heel erg bewust van de situatie en besefte dat ik ‘anders’ was…

Over de auteur: johnvanGilst
Vertel ons meer over jezelf.

One thought on “De Wilg… (‘SM’-ervaring op mijn 7e levensjaar)”

  1. Senior69 avatar Senior schreef:

    Ik had ook “SM” ervaringen vrij jong – op mijn 13e/14e, met een vriend – karsvet spel en pijn kunnen verdragen

Voor al je BDSM spulletjes